Intensieve taalklassen

De Intensieve Taalklas (ITK) is een initiatief van de gemeente Apeldoorn in samenwerking met de drie grote besturen voor basisonderwijs in Apeldoorn, waaronder Leerplein055. De Intensieve Taalklassen zijn verbonden aan tien scholen in Apeldoorn. De leerlingen die deelnemen aan een taalklas krijgen gedurende een jaar intensieve aandacht gericht op de verbetering van de taalvaardigheid. Met de ouders is hierover overleg gevoerd.

Onderwijs aan nieuwkomers

Kinderen, korter dan een jaar in Nederland, starten met ingang van schooljaar 2018-2019 in de eerste opvangklas. In schooljaar 2018-2019 wordt op twee locaties een eerste opvangklas georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Emmaschool
Thorbeckestraat 8
7331 RG Apeldoorn

De Zevensprong
Pythagorasstraat 384
7323 HW Apeldoorn

Doel van de eerste opvangklassen is de kinderen intensief te begeleiden en hen zo snel mogelijk taalvaardig te maken in het Nederlands, zodat ze het onderwijs in de reguliere groep kunnen volgen.

Contact persoon plaatsing nieuwkomers

Titia Schultz