Cultuurmenu

Kunst en cultuur op o.b.s. Oosterhuizen 2020-2021

1. Groep 5 t/m 8 brengen een bezoek aan een museum.
  2. Met alle groepen werken we rondom 1 of meer kunstenaars.
  3. Cultuurmenu

Cultuurwijzer is het coördinatiepunt voor kunst en cultuur in Apeldoorn. Jaarlijks stelt Cultuurwijzer in overleg met een groot aantal culturele instellingen, waaronder o.a. CODA, Gigant, Markant in Apeldoorn een programma samen met een keur aan culturele activiteiten. Via dit cultuurmenu, komen alle leerlingen jaarlijks in aanraking met kunst en cultuur. Elk jaar staat er een andere kunstdiscipline centraal zodat de kinderen in de loop van de jaren alle disciplines hebben gehad:

• Muziek
  • Cultureel erfgoed
  • Drama
  • Dans
  • Beeldend
  • Literair
  • Fotografie en animatie (audiovisueel)

Dit jaar hebben wij de discipline literair.

Voor de groepen houdt dat het volgende in:
Groep 1-2 BOEK-O-MATIC – januari 2021
Rondom de nationale voorleesdagen komt de CODA-coach bij u op school de workshop BOEK-O-MATIC geven. Het prentenboek van het jaar 2021 ‘Coco kan het! zal centraal staan. Op https://www.nationalevoorleesdagen.nl/ meer informatie over dit prentenboek. Informatie over de inhoud van de workshop en de conceptplanning staat in september 2020 op onze website.
Groep 3-4 SHOWME – april 2021
In de maand april 2021 komt de CODA-coach de workshop SHOWME geven. Deze workshop kan bij elk actueel thema van uw school worden aangepast. Informatie over de inhoud van de workshop en de conceptplanning staat in september 2020 op onze website.
Groep 5-6 POEZIE OM JE POLS – eind januari / februari 2021
Rondom de Poëzieweek staat de workshop POEZIE OM JE POLS op het programma. De CODA-coach verzorgt een workshop rondom de vijf gedichten die tijdens de Poezieweek centraal staan. Informatie over de inhoud van de workshop en de conceptplanning staat in september 2020 op onze website.
Groep 7-8 POETRY BURPS – juni 2021
De leerlingen van de groepen 7/8 gaan poëzie koppelen aan de tentoonstelling Paper Arts van CODA. Informatie over de inhoud en conceptplanning van het bezoek aan CODA staat in september 2020 op onze website.