Cultuurmenu

Kunst en cultuur op Obs Oosterhuizen 2018-2019

1- Rijksmuseum:

Dit jaar gaan we met de groepen 5 (nieuw!) 6, 7 en 8 met de museumbus naar het Rijksmuseum.

We krijgen daar in kleine groepen een rondleiding met als thema Proef de Gouden Eeuw.

2- Kunstproject uitmondend in expositie voor ouders:

-Welke kunstenaars:

1 Mark Rothko

2 Karel Appel

3/4 Kandinski

5/6 Mondriaan + powerpoint

7/8 Vincent van Gogh + powerpoint

3- Cultuurmenu:

Cultuurwijzer is het coördinatiepunt voor kunst en cultuur in Apeldoorn. Jaarlijks stelt Cultuurwijzer in overleg met een groot aantal culturele instellingen, waaronder o.a. CODA, Gigant, Markant in Apeldoorn een programma samen met een keur aan culturele activiteiten. Via dit cultuurmenu, komen alle leerlingen jaarlijks in aanraking met kunst en cultuur. Elk jaar staat er een andere kunstdiscipline centraal zodat de kinderen in de loop van de jaren alle disciplines hebben gehad:

• Muziek
  • Cultureel erfgoed
  • Drama
  • Dans
  • Beeldend
  • Literair
  • Fotografie en animatie (audiovisueel)

Dit jaar is dat voor o.b.s. Oosterhuizen de discipline drama-toneel

1- Groep 1/2

Groep 1-2 ‘Vaarwel’

Vaarwel is een beeldende muziektheatervoorstelling geïnspireerd op het prentenboek De Kleine Walvis van Benji Davies. Een fantasierijke voorstelling over verlangens voelen en missen moeten. Over vrienden vinden en afscheid nemen.

Wat: Improvisatietoneel

Groep 3-4 ‘Help de sprookjes zijn op’

Help, de sprookjes zijn op’ door improvisatietheater Sprietsels, is een interactieve, geïmproviseerde theatervoorstelling. Het Sprietsels-concept is uniek, omdat de voorstellingen echt interactief en geïmproviseerd zijn. Samen met de kinderen uit het publiek spelen de acteurs geïmproviseerde verhalen, waarbij de input van de kinderen en de omgeving de leidraad vormen voor het nieuw te vertellen verhaal.

Wat: CDP Theatre Producers spelen een theatervoorstelling.

Groep 5-7 ‘De waanzinnige boomhut’

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Meneer Monster heeft samen met het Australische CDP Theater Producers zijn tanden gezet in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor.

Wat: Tim Koldenhof Producties begeleiden Camera Acteren

Groep 7/8 Camera acteren

In verschillende settingen worden de leerlingen individueel en groepsgewijs gefilmd. Hun persoonlijke presentatie staat hierin centraal. De opdrachten richten zich op verbale en non-verbale communicatie en het inzetten van emoties. De opnames worden teruggekeken en besproken.